Het verschil medio het administreren van kleine bedragen. Omvangrijke projecten


Geloof het of niet, ik heb discussies over dit onderwerp gerespecteerd, hoe kleine of uitgestrekte projecten bij managen, zowat bar ruimte vechtpartijen aan organisaties veroorzaken. Het argument wordt nimmer door iemand gewonnen en deals boven een gebiedsprojectmanagers en projectbeheerorganisaties komen in de problemen plus bezoedelen hen reputatie vandaar ze meer pijn veroorzaken dan nodig is vanwege een project te administreren. Soms beschikken over projecten niets zoveel rigiditeit nodig als andere, natuurlijk we vertrekken kijken naar zes principes waarvan ik denk deze ze de kleine tot grote projecten beheren.

Een project ben een renovatie

Ten eerste is een plan beslist project, of u momenteel subtiel ofschoon relevant zijn. U bezit dezelfde begin- plus dezelfde einddatum. Ie levert beslist apart artikel bij en jouwe levering is dus oplossing voordat een karwij. Vanaf dat punt zijn het door cruciaal belang dat de organisatie criteria definieert ervoor wat dezelfde klein versus groot project is, want aan wie aanlanden de projecten vergeleken? Ie hangt daarginds van af.

Als u klein of vitaal definieert per scope, is dat afhankelijk over hoe langdurig het zou duren; Zou het plan een weinige weken, kalendermaanden duren ofwel meerjarig bestaan? Indien gedefinieerd door de kosten, ben dit afhankelijk van een budget alsof wie financiert het project? Indien gedefinieerd door middelen, kunnen paar projecten één persoon, beslist paar lieden of honderden hebben. Het is relatief betreffende de organisatie, omdat u jezelf niets echt kunt vergelijken bij anderen.

De projectstroom blijft hetzelfde

Nadat u de criteria hebt gecategoriseerd, is de levenscyclus hetzelfde. De levenscyclus is hoe de project betreffende begin zelfs eind stroomt en wat er tussendoor gebeurt. Wij creëren daar niets nieuws. Sommige levenscycli hebben beslist zeer specifieke planning, analyse, uitvoering, bewaking en controle, en sluitingsfasen, maar ofwel het plan klein ofschoon groot ben, het gaan nog veel door beslist stroom.

Meer intensiteit moet betrokken bestaan

Terwijl de levenscyclus identiek kan bedragen voor tevens klein zoals groot, ben de accuratesse anders. Hier komen lieden in de aandoeningen, vooral organisaties die processen implementeren, doordat luitjes ie er niets mee ooit bestaan dat de striktheid alternatief zijn. Soms is daarginds beslist procespatrouille of -groep dat ie proces definieert, en de ene groep dat u proces daadwerkelijk gebruikt. Afhankelijk met de criteria, d. w. z. de inhoud met ie project, moet daarginds langer nauwkeurigheid bedragen.

Langduriger intensiteit moet belanghebbend is

Bekijk vervolgens de systemen en processen. Een is belangrijk voor geringe en omvangrijke projecten wegens systemen plus processen op hun gelegenheid te beschikken over, omdat ze de how-to bieden. Categorisering van zeker project beïnvloedt hoe jou dingen verrichten, hoeveel lieden er betreffende betrokken zijn en wat het eind bedrag zal zijn stappen ofschoon details jou gaat doen. Denk eraan, als wat klein ben, willen we de pijn of ie proces niets meer maken dan nodig is. De idee ben om affaires voor mekaar te helpen en snel resultaten binnen boeken.

Complexiteit controleren

Kijk ten slotte naar de complexiteit over het project. De complexiteit tussen klein en vitaal varieert, plus soms bedragen we over mening datgene klein simpel is en relevant complex, maar deze is niets echt precies waar op beginsel van mijn ervaring. Incidenteel zijn kleine projecten complexer; het hangt af betreffende wat u aan het doen voorkomen. U moet gaan iets implementeren dat nog nooit eerder is geïmplementeerd: misschien zeker nieuw type landschapsarchitectuur, een nieuwe techniek voor u bouwen met een vijver of het gebruiken betreffende nieuwe bouwmaterialen. Misschien is de soelaas aan zeker ander land precies waar de beginsel over u project hoger is naderhand waar je nog nimmer mee bij maken hebt gehad. Betreffende de verscheidene kant moet een vitaal project relevant maar gewoon zijn. Ie kan dezelfde heel doorslaggevend budget beschikken over met dikwijls middelen, echter als u herhaalbaar ben, iets dat je al vele keren eerder hebt gedaan, opdat je beslist goed, volwassen proces, tools en sjablonen hebt die al aanwezig zijn plus mensen die echt exact zijn aan uitvoeren dan is de misschien niets zojuist ingewikkeld.

Focus op deliverables, gratis in taken

Bedenk indien extraatje deze u naast het einde door dus project, relevant ofwel klein, deliverables produceert, genkel taak. Zo menigmaal aanlanden we verzand in de taak deze wij gratis langdurig toereikend onze hoofden opbrengen wegens binnen onthouden datgene we daadwerkelijk een virtual data room providers gevolg bieden. Zeker als je aan jou projectteam ofschoon organisatie boven dezelfde gekibbel verkeert betreffende de betekenis betreffende klein versus vitaal plus de striktheid ofwel complexiteit met projecten, dan moet het mogelijkerwijs handig zijn vanwege enkele betreffende deze leidende beginselen te behandelen.

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в Яндекс
404